UvoorU: u geeft, de ander krijgt

Goed oud worden wil iedereen. Toch lukt dat niet altijd. Ofwel door ziekte, maar vaak ook door eenzaamheid, door het gebrek aan passende activiteiten of bijvoorbeeld omdat er geen geld is om uit te gaan. Daar hebben wij iets op gevonden; het UvoorU concept. UvoorU betekent dat u bijdraagt aan het welzijn van een ander. Hoe? Dat leest u hieronder.

DONEREN

De opbrengst gaat naar uitbreiding van gratis activiteiten, meer UvoorU in Zunte en zalen, welzijnsprojecten of naar de instandhouding van het cultureel erfgoed.

DEELNEMEN

  • Door te eten of te drinken in brasserie Zunte
  • Door een zaal te huren
  • Door gebruik te maken van het (zorg)hotel
  • Door diensten af te nemen in het Salushuys 


maakt de opbrengst - na aftrek van kosten - het mogelijk dat er gratis activiteiten worden georganiseerd, dat er UvoorU producten zijn in de brasserie en de doelgroep 75% korting krijgt op de zaalhuur.
  

HELPEN

  • Als vrijwilliger/ maatje; sluit u aan bij ons team van 130 vrijwilligers. Kom bijvoorbeeld helpen als gastvrouw/heer, maatje, bij de tuingroep, bij de muziekgroep of als diner-ondersteuner in een groepswoning.
  • Als mantelzorger van iemand die in het gasthuis woont en net die extra aandacht goed kan gebruiken of het contact met u niet kan missen.

Zonder vrijwilligers en mantelzorgers geen extra's in de zorg en minder activiteiten. Het doek zou vallen in de ouderenzorg.

WAARDEREN

Een compliment geeft ons vleugels. Daarnaast is ons budget afhankelijk van de kwaliteit die wij leveren; een positieve waardering geeft financiers vertrouwen.

Geen winst, maar sociaal ondernemen

Het Bartholomeus Gasthuis en Bartholomeus in de Wijk maken geen winst. De inkomsten van de marktconform geprijsde diensten en services gaan – na aftrek van de kosten – naar de UvoorU producten. Deze UvoorU producten en diensten zijn daardoor (bijna) gratis. Zo delen mensen met een smalle beurs in de vreugde van de gevulde beurs.

Heeft u een idee of wens?

Helemaal in lijn met het UvoorU concept worden in De Smederij mensen en partijen bij elkaar gebracht zodat Bartholomeus in de Wijk aan al uw wensen voldoet. Kom gerust langs in het Bartholomeus Gasthuis of mail ons om uw wens, vraag of idee duidelijk te maken. Wij zorgen er dan voor dat uw wensen of ideeën worden verbonden met mensen die iets bieden of vragen. Zo ontstaan de mooiste initiatieven. Goede voorbeelden zijn het Alzheimer café, de bridgeclub, Booghkring, de leesclub, de gymclub, het rouwcafé, het historisch café, de concertmiddagen, etc. Partners zorgen er voor dat al die activiteiten er zijn. Het Bartholomeus Gasthuis ondersteunt waar mogelijk door zalen, middelen en soms ook mensen ter beschikking te stellen; UvoorU, Utrechters voor Utrechters.