Route

Het Bartholomeus Gasthuis is gelegen aan de Lange Smeestraat 40 in het centrum van Utrecht, dichtbij de Oudegracht, het Centraal Station en station Vaartsche Rijn.

Bereikbaarheid vanaf station Utrecht Centraal

Te voet:
Vanaf station Utrecht Centraal wandelt  u in ongeveer een kwartier naar het Bartholomeus Gasthuis (mits u goed ter been bent). U volgt de volgende looproute:

 • In de stationshal loopt u richting winkelcentrum Hoog Catharijne.
 • Na de Blokker gaat u rechtsaf, uitgang Godebaldkwartier.
 • Aan het einde, onder aan de roltrappen gaat u linksaf.
 • U steekt de weg over en gaat na de verkeerslichten rechtsaf.
 • U loopt rechtdoor tot u, na ± 400 meter, aan de rechterkant de Bartholomeibrug ziet. Daar slaat u linksaf naar de Lange Smeestraat. Het Bartholomeus Gasthuis treft u direct aan uw rechterhand op de hoek.  

Met de bus:
Als gevolg van een langdurige omleiding van buslijn 2 (Museumkwartier) was het Bartholomeus Gasthuis enige tijd slecht bereikbaar. Om dit op te vangen rijdt er met ingang van 4 februari een pendeldienst die stopt in de Lange Smeestraat. Deze bus met lijnnummer 22 vertrekt drie keer per uur vanaf perron C5. Het betreft een tijdelijke oplossing. Als er iets veranderd in de situatie dan zullen wij u daarover informeren via onze website. 

Klik hier voor meer informatie over de route, vertrektijden en aangedane haltes.

Regiotaxi:
U kunt ook gebruik maken van de regiotaxi. De opstapplaats van de regiotaxi vindt u op perron D van het busstation Utrecht C.S./Jaarbeurszijde. Meer informatie over de regiotaxi vindt u hier: http://www.regiotaxiutrecht.nl/reizen-met-regiotaxi-utrecht.


Bereikbaarheid vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn

Te voet:
Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn wandelt u  in ongeveer een kwartier  naar het Bartholomeus Gasthuis (mits u goed ter been bent). Volgt u de volgende looproute:

 • Als u het station verlaat slaat u onderaan de trap rechtsaf, richting Oosterkade/Centrum. 
 • Na ± 350 meter houdt u schuin rechts aan om uw weg te vervolgen op de Vaartscherijnbrug
 • Vervolgens slaat u gelijk linksaf naar de Tolsteegbrug
 • U loopt rechtdoor en vervolgt de route via de Twijnstraat
 • Na ± 250 meter slaat u linksaf over de Vollersbrug (dit is de eerste brug aan uw linker hand) en loopt u rechtdoor door de Lange Rozendaal;
 • Aan het einde van de weg slaat u rechtsaf naar de Pelmolenweg
 • U vervolgt de weg (met een flauwe bocht naar links ter hoogte van het Geertekerkhof)  tot u rechtsaf de Lange Smeestraat in kunt. Het Bartholomeus Gasthuis  treft u direct aan uw rechterhand op de hoek.  

Regiotaxi:
U kunt ook gebruik maken van de regiotaxi. Meer informatie over de regiotaxi vindt u hier: http://www.regiotaxiutrecht.nl/reizen-met-regiotaxi-utrecht.


Met de auto

In de straten rondom het Bartholomeus Gasthuis  is zeer beperkte parkeermogelijkheid. Op 400 m van Bartholomeus ligt parkeergarage Springweg, (Strosteeg 83 / € 4,- per uur) en op 850 meter ligt parkeergarage Vaartsche Rijn, Baden Powellweg (€ 2,54 per uur).

U kunt er ook voor kiezen om te parkeren bij P+R de Uithof. Dit  kost € 5,- voor de hele dag inclusief een buskaartje voor 5 personen. Hier neemt u buslijn 28 naar het Centraal Station, de bus vertrekt iedere 7 minuten.  Zie verder  Bereikbaarheid vanaf station Utrecht Centraal

Er vindt in de binnenstad van Utrecht een grootschalig bouwproject plaats waardoor bereikbaarheid niet altijd optimaal is en u de gebruikelijke route soms niet kunt volgen. Kijkt u daarom op www.utrecht.nl/bereikbaar voor actuele informatie over de bereikbaarheid.